Tuesday, 8 November 2011

Ceritera Setahun Setahun Dan Hampir Menjelang Setahun. Alhamdulillah.

home alone dan spring cleaning the house before balik ke kampung yang jauhnya hanya 2 3 minit dari rumah. hahah! Selamat Hari Raya AidilAdha 2011. may Allah bless all of us. semoga d murahkan rezeki kita dan semoga Allah makbulkan doa setiap hambanya yang mengharapkan untuk d jemput menjadi tetamuNya. dan semoga setiap pengorbanan kita mendapat keredhaan Allah. insyaAllah ameen. maaf terlambat sehari eyh 2hari!

okeyh. ini boleh d kategorikan sebagai sambungan kepada kisah dalam entry yang ini. setahun setahun dan hampir menjelang setahun? apekahhh? berbalik kepada kisah sambungan entry maka last story endingnya macam ini "facebook ai memang meriah. sejak sejak putus cinta satu masa dulu kemudian status tukar jadi single lagi lah bertambah meriah. semua orang pun tiba tiba jadi rajin nak tegur cakap hi lah cakap hello lah tanya khabar lah. dalam ramai ramai ai selalu berfacebook dengan seorang ermmm nama dia AhSengKu. dari sekeping gambar yang AhSengku upload ni lah jadi punca EncekJantungHati ai rajin bebenar tegur tegur ai. cewahhh!" tapi meriahnya cuma sekadar dalam facebook. jadi bermulalah sesi berbalas balas comment dekat wall facebook. itu pun kira ala ala kadar aje gitu.

Hari Deepavali yang lepas genaplah setahun tarikh perkenalan kami secara personally. maksudnya hari Deepavali setahun yang lepas tuh mula segala cerita. yang lawaknya kami cuma bermesej mesej melalui facebook. selalu terfikir dan selalu tertanya kenapa agaknya EncekJantungHati ai tak pernah lansung mintak nombor henfon. gagah sungguhla beliau mesej ai melalui facebook mesej aje. ehemmm! ai sudah tahu jawapannye. ekekeke! rahsia kita ajeye sayang? wink wink!

Hari Raya Haji yang baru berlalu semalam genaplah setahun tarikh persahabatan kami. iyelah kalau sudah mesej setiap hari haruslah bersahabat baik. ye tak sayang? teheee! tapi bagusnya bila baca balik mesej mesej dulu haruslah tergelak sebab semuanya mesej tak bermotif lansung. tapi mesej mesej tersebutlah yang banyak buat ai tersenyum senyum seorang diri setiap masa saat ketika dan setiap hari. sampai kena sound dengan Boss ai lah waktu dekat airport tengah tunggu turn naik flight pergi vietnam. sayang ai konfem yu ingat lagi cerita waktu nih kan? janji eyh rahsia kita dua aje tau!

semua pun sudah genap setahun. dan sekarang kami berdebar debar tunggu lagi satu tarikh paaaling penting untuk genap setahun. yeahhh! kalau tengok dekat sidebar mesti ada yang boleh agak kan? dan dalam menghitung hari untuk sampai ke tarikh genap kami setahun itu jugaklah kami menghitung waktu untuk menukar status dari tunangan kepada suamisteri. insyaAllah. Alhamdulillah buat masa sekarang Allah tunaikan doa kami untuk terus miliki tarikh 19november sebagai tarikh yang penting setiap kalinya. 19november tahun 2010 yang lepas tarikh itulah kami sepakat untuk saling mengenali dengan lebih seriyus walaupun tanpa ikatan sebagai couple couple bagai.

untuk EncekJantungHati terima kasih sayang sebab sanggup terima syarat ai yang tak mahu sebarang ikatan cinta tanpa nikah satu masa dulu. ai fikir yu cuma main main. tak sangka lepas 3bulan kita jadi kawan dan sahabat yu nekad untuk tukar status kita sebagai tunang tunangan. Alhamdulillah. yu banyak berkorban semata mata mahu buktikan keikhlasan hati yu. terima kasih sayang! terima kasih kepada yang selalu mendoakan kebahagiaan ai. ini untuk mereka yang menuduh ai tanpa usul periksa. dan ini hasil berkat doa dari anda yang menganiayai ai. dan ini berkat doa ai hamba Allah yang sangat sangat teraniaya. paling penting setiap kebahagiaan yang ai lalui sekarang adalah berkat doa mereka mereka yang mahu ai bahagia selepas terlalu lama menderita. terima kasih!

dari 30++ hari yang tinggal berkurang jadi 20++ hari. kemudian dari 20++ hari yang tinggal kira kira lagi sudah tinggal belas belas hari aje lagi. sekejap tadi sembang sembang dengan EncekTunang EncekJantungHati ai kira kira lagi eyh sudah tinggal 10++ hari aje lagi. huwaaa ai takut! okeylah. bye.

No comments: