Friday, 8 April 2011

Kenapa Tak Tinggalkan Link?

lately belog ai makin bertambah followers. terima kasih banyak banyak! followers ramai bermaksud kawan pun ramai. meriahnya! ai pun sudah jadi follower anda juga. rajin rajin tegur ai oke. sebab kadang kadang ai blogwalk sana sini tapi tak tinggalkan jejak pun. erm konon konon mahu cakap diri sendiri pemalu.

oke fine! back to the point! tengok tajuk entry ai? yup! betul. kenapa tak tinggalkan link anda? tambah tambah yang jadi follower ai. rugi tau sebab anda follow ai dan ai tak boleh follow anda sebab tak tahu apa belog anda. mungkin ramai yang tak sedar sekecil kecil perkara ini. mungkin blogger baru. jadi mari ai sedarkan anda dan share dengan anda.


~sila tengok gambar atas ini. ada gambar dan nama follower kemudian list blog yang dia follow aje kan?~


~tengok gambar ini pula. ada nama dan gambar dan link belog follower tersebut kemudian barulah list blog yang dia follow. nampak bezanya tak?~

selalunya ini adalah part yang paling simple dan ramai bloggers yang tak sedar. rugi tau sebab kebiasaannya bila kita follow belog orang mestilah kita mahu tinggalkan jejak kita kan? alangkah ruginya bila orang tak boleh melawat belog kita pula. jadi mari sini ai ajar macam mana mahu betulkan dan tinggalkan link.


~mula mula pergi Dashboard belog anda dan kelik dekat Edit Profile. macam yang ai tunjuk tu~


~nanti bila sudah kelik page macam dekat atas akan keluar. anda kena scroll page sampai ke bawah untuk cari part General~


~kemudian isilah url belog anda dekat bahagian HomepageUrl sana kemudian jangan lupa untuk save oke. sudah siap. yeay!~

sekian aje. tahniah! anda berjaya. cubalah ye. nanti bila anda jadi follower belog orang bolehlah orang lain pun jadi follower belog anda juga. kalau ada yang pening pening tanya ai oke. kalau ai tahu bolehlah ai tolong.

6 comments:

Juli said...

rajn die buat tips. bgs2.

♣dya aien♣ said...

JULI:
hehe..dya share some simple info yg dya tau je.. ;)

PENULIS said...

dah dpt link blog I? hehe.
http://versi4545.blogspot.com

fieyzan said...

Oo.. baru tau nie bah fizan.. xp

♣dya aien♣ said...

PENULIS:
dah dapat dah..dah dapat dah..im soooooo glad!!!

♣dya aien♣ said...

FIEYZAN:
suda tau bole apply..yeay.. :)