Saturday, 26 March 2011

Saya Join 1Hari 1Blogger The FaceBlog Yaww!

d sebabkan malam ini malam kedua ai tak boleh tido walaupun dah jenuh TuanAbah membebel bebel ingatkan ai untuk tido awal. nak buat macam mana kalau sudah memang mata yang degil. tinggallah ai seorang diri tercangok sensorang. kesian tau sebab seronok aje tengok CikAdik ai dekat sebelah tido lena nyenyak pulak tu.


~hampir semereng nih lah ai jadinya bila tinggal seorang tak boleh tido~

jadi habis ai merantau warriors pergi jalan jalan makan angin dekat blog semua orang. dah jalan jalan ai jumpa segmen yang best jadi ai rasa ai nak join jugak lah. ai jumpa segmen ini pun dekat blog CikMimi. ouh dia sepupu ai. hiks! nama segmen ini adalah

SEGMEN 1 HARI 1 BLOGGER THE FACEBLOG

MAKLUMAT SEGMEN

SEGMEN:
1 hari 1 blogger the faceblog

TUJUAN:
mengeratkan hubungan antara blogger-blogger di malaysia

PERJALANAN SEGMEN:
pihak mereka akan membuat 1 entry setiap hari berkenaan blog anda pada ruangan the faceblog. dalam entry tersebut kami akan kongsikan berkenaan blog anda dan diri anda.

SYARAT NAK JOIN:
-ahli kepada the faceblog.
-buat satu entry di blog anda berkenaan :-
1. nama anda @ nickname
2. nama blog anda & rahsia di sebalik nama tersebut
2. ceritakan tentang blog anda.
3. tujuan anda blogging
4. harapan anda untuk blog anda.
5. sedikit nasihat @ pesanan kepada blogger lain.
6. letakkan banner segmen dibawah pada entry anda dan linkkan ke sini.

ok sekarang masa untuk ai pulak berceloteh mengikut syarat syarat yang d nyatakan

*ahli - check yes! ai dah jadi ahli dah.


~siap ada bukti lagi tau~

*nama @ nickname - hmm prefer people to know me as Dya Aien. jadi boleh panggil Dya @ Aien

*nama blog - PumpkinMumpkin. rahsia? tak ada rahsia pun melaenkan ai adalah peminat pumpkin yang comel comel masa HalloweenDay. mat saleh dekat oversea sana ukir pumpkin tu macam macam rupa. ai jatuh cinta dah. hehehe.

*tentang blog - ini diari elektronik ai. tempat untuk ai cakap apa saja yang ai rasa dan ai lalui. nak shout dekat fesbuk susah sebab nanti orang sound itu ini. padahal itu fesbuk ai. jadi sekarang belog ini tempat ai simpan segala cerita hidup ai. okey tak?

*tujuan berblog - dah nama pun elektronik diari. jadi ia adalah untuk ai wariskan cerita hidup ai untuk waris waris ai yang akan datang in the future. supaya diorang akan terus ingat dan sayang ai bila ai dah tak ada atas dunia ni. sob sob sob! sedih pulak.

*harapan untuk blog - semoga legasi legasi ai yang akan datang akan meneruskan ceritera mereka dalam belog ai. pergh! boleh buat cerita ikut sesi waris yang ke berapa berapa nanti. hebatlah!

*nasihat - ai tak pandai nasihat nasihat. cuma boleh cakap selamat berblogging dan selamat berkawan kawan d alam maya secara sihat. mungkin 1hari nanti boleh buat gathering para blogger besar besaran untuk 1Malaysia. :)

~comel eyh banner. ai suka!~

oke sekian terima kasih. sampai sini aja.

2 comments:

the faceblog said...

masih belum sempurna...ehh.ehh..
silap.. masih belum terlambat..hehehe =)
tq join.

♣dya aien♣ said...

THE FACEBLOG:
aiseyh seb baek dah buat pembetulan..
kalau tak mesti dya penin dah nak touch up kat part mana lg.. huwaaaa.. ;p